УРУЧЕНЕ “ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ ЗА 50 ПОРОДИЦА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЈЕЦЕ

Post Date: 28/09/2022

УРУЧЕНЕ “ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ ЗА 50 ПОРОДИЦА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЈЕЦЕ

Данас су у Градској управи Градишка родитељима са троје и више дјеце уручене прве „Поносне картице Републике Српске“, уз које ће моћи да остваре попусте на робе и услуге код привредних друштава, која су дио пројекта „Пријатељи породице“.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић, изразила је задовољство што су „Поносне картице Републике Српске“ уручене првој групи родитеља, а њих је 50, подсјетивши да је данашње уручење ових картица резултат претходно потписаног Уговора о реализацији пројекта „Пријатељи породице“, између Градске управе Градишка и Фондације за породицу.

Она је изразила наду да ће бити доста више привредних друштава која ће се одлучити да постану дио пројекта и омогуће попусте за плаћање њихових услуга или роба које нуде на тржишту, те је додала да ће „Поносне картице“ добити сви родитељи који се пријаве на шалтеру Градске управе.

„Ово је прва група родитеља који су добили поносне картице. Јавни позив је отворен и сви родитељи са троје и више дјеце се могу пријавити и веома брзо ће добити своје „Поносне картице“, додала је замјеница градоначелника Драгана Илић.

Предсједник Фондације за породицу Драган Дакић, рекао је да је одзив породица у Градишци, које желе да постану власници „Поносних картица“, веома добар, те да је након потписивања Уговора преко десет градишких привредних друштава ушло у пројекат, уз изражени интерес да се тај број повећа.  Он је подсјетио да власници „Поносних картица“ остварују попусте у Републици Српској, а од 1. јануара наредне године и у Србији.