ПОТПИСАН УГОВОР О АСФАЛТИРАЊУ ПУТА У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ РОВИНЕ

Post Date: 28/09/2022

ПОТПИСАН УГОВОР О АСФАЛТИРАЊУ ПУТА У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ РОВИНЕ

У Градској управи данас су замјеница градоначелника Градишке Драгана Илић и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш потписали Уговор за асфалтирање пута у Мјесној заједници Ровине у дужини од 450 метара

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, истакао је да је данашње потписивање Уговора дио редовног Програма Владе Републике Српске којим се помаже програму изградње инфраструктуре, најчешће у пограничним или повратничким насељима. Он је истакао да ће у изграњи овог пута у Ровинама Секретаријат учествовати са износом од 40.000 КМ.

Замјеница градоначелника Градишке Драгана Илић, рекла је да се у Мјесној заједници Ровине, у насељу гдје већином живи избјегличка популација, налази неколико макадамских улица, те да је у интересу Града да се те улице асфалтирају и створе услови за бољи живот мјештана и останак на овим просторима. Она је истакла да ће Град Градишка за Уговором предвиђено асфалтирање у овој мјесној заједници издвојити 43.000 КМ.

Нови асфалт значиће много мјештанима овог дијела Ровина. Потврдио је то и предсједник Савјета мјесне заједнице Ровине Драго Вујић који је овом приликом подсјетио да је на простору Мјесне заједнице Ровине, у насељу гдје су нови живот пронашли избјегли и расељени, Републички секретаријат за расељена лица и миграције уложио значајна средства у изградњу више од 25 стамбених објеката.