ПРИЈЕМ ОДБОЈКАШИЦА ЖОК „ГРАДИШКА“

Post Date: 03/08/2022

ПРИЈЕМ ОДБОЈКАШИЦА ЖОК „ГРАДИШКА“

У просторијама Градске управе града Градишка, данас је уприличен пријем за одбојкашице Женског одбојкашког клуба „Градишка“, које су учествовале на Балканском првенству у одбојци за кадеткиње, одржаном у Републици Србији у граду Врању. Домаћини пријема су били Драгутин Ковачевић, в.д. начелник Службе градоначелника Градишке и Иван Раденовић, в.д. начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.
Пријему су присуствовали предсједник клуба и тренер млађих селекција ЖОК „Градишка“ професор Ђорђе Булајић, тренер првог тима професор Златко Самелак, те играчице – кадетске репрезентативке БиХ Анђела Вујић, замјеник капитена репрезентације и Андреа Рапић. Репрезентација БиХ је освојила 5. мјесто на Балканском првенству, а наше дјевојке су биле сталне чланице прве поставе репрезентације. Домаћини пријема упутили су искрене честитке представницима овог клуба, уз жељу да и у наредном периоду нижу овакве успјехе. Такође, домаћини пријема су нагласили да ће Град и убудуће пружати подршку овом клубу.
ЖОК „Градишка“ Градишка, који има 150 чланица, учествовао је у 2. женској одбојкашкој лиги Републике Српске – група „1“ (7 екипа), гдје је освојио 1. мјесто. Након тога су наступили на Завршном турниру за првака Друге женске лиге Републике Српске и у баражу за попуну Прве лиге Републике Српске.
У овој сезони клуб је учествовао у такмичењима свих млађих селекција РС (пионирке, кадеткиње и јуниорке). Пионирска селекција клуба освојила је 3. мјесто на Финалном турниру Републике Српске у Братунцу. Велики допринос за освајање ове медаље дале су репрезентативке Вујић и Рапић. Клуб тренира у Градишци и Новој Тополи.