ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ ЗА ПОТРАГУ И СПАСАВАЊЕ

Post Date: 02/08/2022

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ ЗА ПОТРАГУ И СПАСАВАЊЕ

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић и директор Компаније МИПЕКС АУТО Републике Српске д.о.о. Радојица Обрадовић данас су потписали уговор о набавци опреме за потрагу и спасавање, чија је вриједност 240 000 КМ.
Уговор је у просторијама Градске управе потписан у оквиру пројекта “SAFE TOGETHER – Risk prevention in cross border area”, а ријеч је о превенцији ризика у прекограничном подручју. Партнери на пројекту, који се суфинансира од стране Европске уније, су Град Градишка, Хрватска и Црна Гора.
Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић рекла је да је пројекат веома важан, јер захваљујући њему основана је Горска служба спасвања у Градишци.
Затим смо реконструисали едукативни центар у селу Козара, а овдје смо потписали уговор вриједности 240.000 КМ. Ово је све у циљу сигурнијег живљења свих наших грађана“, додала је замјеник градоначелника Градишка.
Из комапније МИПЕКС АУТО Републике Српске истичу да су спремни да на вријеме испоруче потребну опрему свјетских реномираних произвођача.
Ради се о опреми за спасавање изнад и под водом, од комуникационе до директно спасилачке, ту је и чамац са мотором“, рекао је Обрадовић.
Град Градишка је партнер на овом прекограничном пројекту, а укупна вриједност пројекта је преко 1.400 000 евра. Пројектни износ намијењен за Градишку је  близу 467.000 евра од чега Град Градишка учествује са 15% предвиђеног буџета.
Ми смо у фази набавке опреме те планирамо едукацију за нашу Горску службу спасавања“, рекао је Немања Давидовић, пројектни координатор.
Реализација пројекта трајаће до новембра 2022. године.