ФОНДАЦИЈА „ХИЉАДУ РАЗЛОГА“ ДОНИРАЛА МЕДИЦИНСКУ ОПРЕМУ ГРАДИШКОЈ БОЛНИЦИ

Post Date: 08/08/2022

ФОНДАЦИЈА „ХИЉАДУ РАЗЛОГА“ ДОНИРАЛА МЕДИЦИНСКУ ОПРЕМУ ГРАДИШКОЈ БОЛНИЦИ

Фондација „Хиљаду разлога“ из Новог Сада, донирала је данас Јавној здравственој установи Болница Градишка медицинску опрему вриједну 60.000 еура.

Уручењу ове вриједне опреме градишкој Болници претходио је пријем представника ове Фондације Горана Келемана код градоначелника Градишке Зорана Аџића.

Овом приликом градоначелник Зоран Аџић истакао је значај наведене донације, за особље градишке Болнице и квалитет пружања услуга одређеним категоријама пацијената.

„Захвални смо Фондацији која је препознала потребе градишке Болнице и њених грађана. Наша жеља је да наредне пошиљке усмјеримо ка Одјелу палијативне његе и других одјељења, јер је то за нашу друштвену заједницу, веома важно“, рекао је градоначелник Аџић.

Горан Келеман, представник Фондације „Хиљаду разлога“ из Новог Сада, рекао је да је предметна донација усмјерена према ЈЗУ Болница Градишка због јасно исказаних потреба ове здравствене установе и доброг искуства са градишком Градском управом и Болницом.

„Сарадња са Градишком, са Градском управом и Болницом је веома успјешна. Надам се да ће модерни болнички кревети битно допринијети бољим условима и напретку у овој установи“, истакао је Келеман.

Рајко Додик, директор ЈЗУ Болница Градишка каже да је ово, једна од важних донација, добијених у последње двије године. Ради се о двадесет болесничких кревета намијењених Одјелу пулмологије.

„Свакако, ово је вриједна донација за Болницу. То је наше прво искуство са овом фондацијом, чији гест нас је заиста обрадовао и охрабрио. Градска управа је обезбиједила превоз кревета, што је за нас такође важно“, рекао је директор Додик.

Ради се о двадесет електричних болничких кревета за непокретне пацијенте, два лифта за помјерање и транспорт непокретних особа, те двије каде за купање непокретних особа.