ОДРЖАНА „КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА“

Post Date: 01/07/2022

ОДРЖАНА „КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА“

На Љетној позорници „Завичајног музеја“ Градишка синоћ је одржана Конференција беба на којој су родитељи пријавили 102 бебе узраста до годину дана.

За чланове „трочланог предсједништва“ изабрани су Настасија Врховац најмлађа регистрована беба рођена 12. јуна ове године, Нађа Аралица најстарија регистрована беба рођена 30. јуна прошле године и беба са највише браће и сестара Милан Лукић који има четворо браће и сестара.

Овим поводом, замјеница градоначелника Градишке Драгана Илић истакла је да на дјеци свијет остаје, те да Градска управа града Градишка и овом Конференцијом беба настоји да промовише пронаталитетну политику и родитељство. Она је навела да Град са циљем јачања породице као стуба друштва сваке године поклони новчану честитку прворођеној беби у новој години као и поклон честитку свакој рођеној беби. „Помажемо Удружење са четворо и више дјеце али водимо рачуна о још једном сегменту који је врло важан у данашње вријеме а  то је вантјелесна оплодња. Градска управа издваја 5.000 КМ за родитеље који испуне критеријуме с тим да размишљамо о смањењу критеријума како би помогли што више парова да се остваре као родитељи“, рекла је замјеница градоначелника Драгана Илић.

Замјеница градоначелника најстаријој и најмлађој беби уручила је новчане награде у износу од по 250 КМ, док је беба са највише браће и сестара добила награду од 300 КМ. Ирена Аралица, Нађина мајка рекла је да родитељима много значи одржавање Конференције беба јер је то лијепа и весела манифестација. Она је додала да осим дјевојчице има и старијег дјечака али да планирају ширити своју породицу.

На Конференцији беба пријавило се шест породица које имају близанце. Међу њима су четворочлана породица  Гарић и трочлана Ратковић Ромић.
Данијела Ратковић Ромић мајка је Магдаленe и једногодишњих близанаца Новака и Калине. Она каже да је у данашње вријеме лако одгајати троје дјеце, и да поздравља одлуку уколико неко жели више дјеце.

Огњен Гарић отац је петомјесечних близанаца Максима и Косте и дјевојчица Ирине и Сташе. Огњен сматра да породица треба бити вишечлана, односно да броји више од двоје дјеце јер су дјеца све, за њих се живи и ради.

Конференцију беба организовало је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Град Градишка уз медијско покровитељство Радио телевизије Градишка и бројне спонзоре.