ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Post Date: 01/07/2022

ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас пријем за дјецу из Зубиног Потока која у Градишци бораве у оквиру десетог по реду пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

Ученици Основне школе „Јован Цвијић“ из Зубиног Потока, њих 47 у пратњи наставника, допутовали су 25. јуна у седмодневну посјету Градишци, гдје их је угостила Основна школа „Петар Кочић“ из Нове Тополе, односно ученици ове школе и њихови родитељи.

Градоначелник Зоран Аџић је навео да је Градишка од претходних десет боравака дјеце са Космета у Српској седам пута била домаћин, те подсјетио да је Зубин Поток братска општина граду Градишка.

„Задовољство је угостити ученике из основних школа из Зубиног Потока, да они овдје нађу нове другаре и да та пријатељства остану за читав живот. Градишка је до сада угостила око 330 дјеце са Косова и Метохије и желимо и даље да им омогућимо да дођу и упознају наш град и Републику Српску“, нагласио је градоначелник Аџић.

Предсједник Удружења за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов подсјетио је да је Градишка помогла и изградњу Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици и да је најављена и помоћ у опремању овог објекта.

Он је дјеци са Косова и Метохије пожелио срећан пут кући и поручио им да чувају своја огњишта и светиње.

Наставница Јасна Трајић из Зубиног Потока рекла је да су у Градишку дошли не знајући шта их чека, али и знајући да су они који су раније долазили били одушевљени.

„Пуни смо утисака и желимо да изразимо велику захвалност нашим домаћинима који су на сваки начин жељели да удовоље нашој дјеци“, рекла је Трајићева.

Предсједник Удружења за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов је уручио захвалнице Граду Градишка и Основној школи „Петар Кочић“ из Нове Тополе. Градоначелник је уручио школске руксаке и друге поклоне дјеци из Зубиног Потока, који су градоначелнику узвратили такође пригодним поклоном.