ДЕЛЕГАЦИЈА НА ЧЕЛУ СА СРПСКИМ ЧЛАНОМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ МИЛОРАДОМ ДОДИКОМ ПОСЈЕТИЛА ГРАДИШКУ

Post Date: 18/01/2022

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ЧЕЛУ СА СРПСКИМ ЧЛАНОМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ МИЛОРАДОМ ДОДИКОМ ПОСЈЕТИЛА ГРАДИШКУ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министри у Влади Републике Српске, Борис Пашалић и Недељко Ћорић, в.д. директора Фонда здравственог осигурања Дејан Кустурић, в.д. директора ЈП „Путеви Републике Српске” Давор Кострешевић и директор ЈП „Аутопутеви Републике Српске” Душан Топић боравили су данас у радној посјети Градској управи Градишка, гдје су о развојним пројектима разговарали са градоначелником Зораном Аџићем и његовим сарадницима.
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, након састанка, рекао је да ће у наредних мјесец дана бити расписан тендер за избор извођача радова на реконструкцији магистралног пута Клашнице – Градишка, једног од најзначајнијих пројеката за Градишку, чија је вриједност око 26 милиона КМ.
То је магистрални пут са највећом фреквенцијом возила још у бившој Југославији, те су ови радови од изузетног значаја за будуће вријеме”, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Молорад Додик .
Он је указао и на значај радова на реконструкцији пута Драксенић – Врбашка, који повезује Градишку и Козарску Дубицу, који су већ почели, а чија укупна вриједност износи око девет милиона КМ, те напоменуо да су то најзначајнији пројекти, који ће уз мост преко Саве знатно допринијети растерећењу саобраћаја у Градишци.
Градиће се и слободна економска зона, што ће допринијети уздизању Градишке, која ће бити добар примјер града који се бави развојем привредних потенцијала”, рекао је Додик.
Он је навео и да је завршен стечајни поступак у предузећу „Ратарство” Нова Топола, а којим је Република Српска добила око осам хиљада хектара земљишта.
То земљиште нам је сада на располагању, те ћемо пронаћи начин како да га најфункционалније распоредимо, те да буду задовољни сви који желе да раде, а нарочито млади који желе да остану на овом простору, а које треба да подстичемо додјелом земљишта, али и значајним подстицајима”, рекао је Додик.
Он је напоменуо да је прошле године исплаћено око 14 милиона подстицаја пољопривредним газдинствима на простору Градишке.
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је оцијенио да је Градишка мјесто успјеха, те да о томе говоре пројекти који су реализовани, а који су промијенили лик града и начин живота у њему.