НОВИ АСФАЛТНИ ПУТ ЗА 20 ДОМАЋИНСТАВА У ГОРЊИМ ПОДГРАДЦИМА

Post Date: 27/10/2021

НОВИ АСФАЛТНИ ПУТ ЗА 20 ДОМАЋИНСТАВА У ГОРЊИМ ПОДГРАДЦИМА

У Мјесној заједници Горњи Подградци пуштена је у употребу новоизграђена дионица локалног пута дужине 1.000 метара, за чију је изградњу Градска управа Градишка издвојила око 100.000 КМ.
Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да локална управа настоји да улагањима у изградњу инфраструктуре створи боље услове за живот у градишким селима, те подсјетио да је прошле године уз дио новоиграђеног пута у Горњим Подградцима изграђена и улична расвјета.
Градоначелник је навео да је ове године у изградњу 10 километара локалних путева у више градишких мјесних заједница уложено око милион КМ.
Желимо да улагањем у изградњу путева и инфраструктуре у привредним зонама створимо још боље услове за привреди развој и запошљавање. У посљедњих три године број радника у Градишци је повећан за око 2.500, а по први пут је од 1990. година премашен број од 11.000 и сада имамо око 11.250 запослених“, навео је градоначелник.
Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић рекао је да у дијелу мјесне заједнице кроз који пролази новоизграђена дионица пута живи око 70 мјештана у 20 домаћинстава.
Панић је навео да су Горњи Подградци велика мјесна заједница са око 780 домаћинстава и да ово није једини пројекат који се реализује у овој години.
Он је додао да су од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Горњи Подградци добили и донацију за завршетак парохијске куће и уградњу централног гријања у друштвеном дому, те да би ови пројекти требали бити завршени до краја године.