ОДРЖАН САСТАНАК СА ТИМОМ РЕГИОНАЛНОГ ПРОГРАМА ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ 2

Post Date: 16/07/2021

ОДРЖАН САСТАНАК СА ТИМОМ РЕГИОНАЛНОГ ПРОГРАМА ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ 2

У просторијама Града Градишка данас је одржан састанак представника Градске управе на челу са замјеницом градоначелника Драганом Илић са тимом Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану 2 (ReLOaD2), Сањом Бокун, пројектном менаџерицом и Селмом Османагић Аговић, сарадницом за управу.
Град Градишка је одабран за учешће у ReLOaD2 пројекту заједно са још 12 општина и градова из БиХ.
Циљ састанка је био детаљније упознавање са пројектом те је презентован план за наредни период имплементације ReLOaD2, од 2021. до 2024. године. Фокус ReLOaD2 пројекта је на пројектно заснованом финансирању организација цивилног друштва из буџета локалних власти те стварање повољног окружења за укључење грађана у процесе доношења одлука и побољшања положаја младих.
Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) наставак је иницијатива подржаних од стране ЕУ – Пројекат јачања локалне демократије (ЛОД, 2009-2016) и накнадно проширеног Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD, 2017-2020). Овај пројекат финансира Европска унија (ЕУ), а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП).