ОДРЖАНИ ПАРАСТОСИ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА У СЕФЕРОВЦИМА, ГОРЊИМ КАРАЈЗОВЦИМА И ГРБАВЦИМА

Post Date: 12/07/2021

ОДРЖАНИ ПАРАСТОСИ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА У СЕФЕРОВЦИМА, ГОРЊИМ КАРАЈЗОВЦИМА И ГРБАВЦИМА

У Сеферовцима је данас служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежје за три погинула борца Одбрамбено-отаџбинског и жртве Другог свјетског рата из ове мјесне заједнице.

Вијенце су положили представници Градске управе Градишка, Градске и Мјесне борачке организације.Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић подсјетила је да је Петровдан храмовна слава у Сеферовцима и дан када се мјештани присјећају страдалих у претходним ратовима и прислужују свијеће на гробовима преминулих чланова својих породица и пријатеља.

Предсједник Градске борачке организације Градишка Милован Гагић навео је да су парастоси погинулим борцима, осим у Сеферовцима, данас служени у Горњим Карајзовцима и Грбавцима.„Настављамо ову традицију у циљу да се не забораве борци који су своје животе дали за стварање Републике Српске, погинулих у Народно-ослободилачком рату и невино страдалих жртава усташког терора. Морамо његовати то сјећање јер смо свјесни да се жртве других народа величају, а да се српске жртве из дана у дан заборављају и не помињу“, нагласио је Гагић.