РАЗВОЈ КРОЗ ДИГИТАЛНЕ ИНОВАТИВНЕ ХАБОВЕ

Post Date: 22/06/2021

РАЗВОЈ КРОЗ ДИГИТАЛНЕ ИНОВАТИВНЕ ХАБОВЕ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и директор грађевинске фирме „Артинг-инвест“, Зоран Колунџија потписали су данас Уговор о реконструкцији четвртог спрата “Црвене зграде“ у Градишци. Градоначелник Аџић рекао је да је уговор потписан у оквиру Пројекта „Развој кроз дигиталне иновативне хабове у Градишци, Дарувару, Липику и Котору“ и додао да ће предвиђени простор бити припремљен за младе ИТ стручњаке.
Жеља нам је да кроз тај иновативни центар прође што више младих људи, да их оспособимо и осамосталимо за њихове даљње привредне активности“, рекао је Аџић и додао да је то шанса за развој града Градишке али прије свега за младе људе да формирају своје прве привредне  предузетничке кораке.
Пројектни координатор из Одјељења за развој и међународне пројекте Градске управе, Немања Давидовић истакао је да је ријеч о пројекту који се проводи у три државе, БиХ, Хрватској и Црној Гори  и да је Градишка водећи партнер што је велика одговорност и искуство.
Остали партнери имају своје активности, а оно што је заједничко јесте оnline едукативна платформа за образовање која ће увезати ове три државе“, истакао је Давидовић.
Иновативни центар требао би бити спреман за два мјесеца, а вриједност радова је 170 000 КМ.