ДЕЛЕГАЦИЈА ТРЕБИЊА ПОСЈЕТИЛА ГРАДИШКУ

Post Date: 11/06/2021

ДЕЛЕГАЦИЈА ТРЕБИЊА ПОСЈЕТИЛА ГРАДИШКУ

Делегација града Требиња, на челу са градоначелником Мирком Ћурићем, боравила је данас у радној посјети Градишци гдје су о позитивним искуствима у функционисању градских администрација разговарали са градоначелником Зораном Аџићем и његовим сарадницима.
Градоначелник Зоран Аџић је рекао да је веома важно да представници најсјевернијег и најјужнијег града Републике Српске разговарају о томе шта је то добро што Градишка има, а може се примјенити у Требињу и обрнуто.
Овакви састанци и размјене искустава и добрих пракси су значајни за унапријеђење рада градских управа и пружања услуга грађанима и привредницима”, нагласио је градоначелник.
Он је изразио задовољство што је имао прилику да руководству Требиња представи посебности и предности Градишке, која је препознала и одређене добре праксе требињске градске администрације које жели да примјени у свом раду.
Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је захвалио градоначелнику Аџићу и његовим сарадницима на гостопримству, те истакао да делегација Требиња није случајно одлучила да дође у Градишку.
Примјетили смо да се у Градишци привредницима излази у сусрет у свему оном што је могуће да допринесе њиховом развоју, те да је Градска управа била укључена у квалитетне пројекте на основу којих су добили значајна грантовска средства. Спремни смо да размијенимо искуства и да све добре праксе примјенимо у Требињу. Имамо такође прилику да представимо шта је то што смо ми радили а могло би се примјенити у Градишци”, навео је градоначелник Ћурић.
Градоначелник Требиња је позвао грађане Градишке да посјете Требиње, те додао да ће и Требињцима свакако препоручити да посјете Градишку.
Он је додао да је Требиње, које има смјештајне капацитете са више од 3.200 лежајева, у мају имало највећи број регистрованих долазака туриста до сада, а да су за наредни викенд резервисани сви смјештајни капацитети.