Дјеца из Градишке отпутовала на љетовање у Црну Гору

Post Date: 07/06/2021

Дјеца из Градишке отпутовала на љетовање у Црну Гору

У оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који спроводи Републички завод за дјечију заштиту на основу Јавног конкурса, на десетодневно љетовање у Бечиће у Црну Гору отпутовало је 29-оро дјеце уз пратњу двоје васпитача из Градишке.
Самостални стручни сарадник за остваривање права дјечије заштите у Јавном фонду за дјечију заштиту Дијана Лајић рекла је су конкурсом обухваћена дјеца без родитељског старања, дјеца са сметњама у развоју и њихова браћа и сестре, дјеца из вишечланих породица, борачких категорија, ратних војних инвалида, дјеца из дисфункционалних породица, жртве насиља и дјеца ромске популације.
Она је навела да је основни циљ пројекта стварање приближно једнаких услова за задовољавање развојних потреба дјеце, међурегионално дружење и развијање осјећаја емпатије.
Лајићева је додала да је конкурс још увијек отворен и да се очекује још једна смјена одласка у Бечиће која ће бити организована током љета, а за коју до сада има 10- оро пријављене дјеце из Градишке.
Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности града Градишка Драгутин Ковачевић изразио је задовољство што након 15 мјесеци пандемије дјеца путују на екскурзију.
Свих протеклих година Градска управа је помагала овај пројекат и у материјалном и у организационом смислу, тако смо и ове године помогли Јавном фонду за дјечију заштиту при реализацији овог програма”, додао је Ковачевић.
C
Овај програм се реализује од 2002. године, а од 2006. године у њему је учествовало око 560 дјеце из Градишке.