СЈЕДНИЦА САВЈЕТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 02/06/2021

СЈЕДНИЦА САВЈЕТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАДА ГРАДИШКА

У сриједу, 02. јуна 2021. године у просторијама Градске управе града Градишка одржана је 1. ванредна сједница Савјета за образовање и запошљавање Града Градишка у 2021. години.
Састанку су присуствовали чланови Савјета, кога чине представници привредних субјеката, образовних институција, Завода за запошљавање – Биро Градишка, инспекције рада и Градске управе, као и гости – начелник Одјељења за развој и међународне пројекте, Данијела Милетић и представници Развојне агенције Градишка – РАГА.
На сједници су разматране сљедеће тачке дневног реда:
• Презентација Јавног позива за подршку локалним партнерствима за запошљавање, који је објављен у оквиру пројекта LEP 2;
• Поступање по иницијативи предузећа ТИКТ мануфактура д.о.о., у вези увођења два нова занимања у образовни процес Републике Српске и
• Разно.
На сједници је извршена презентација Јавног позива за подршку локалним партнерствима за запошљавање, који је објављен у оквиру пројекта ЛЕП 2.
Исто тако, Савјет је једногласно подржаo двије иницијативе, и то:
1. Иницијативу предузећа ТИКТ мануфактура д.о.о. Градишка, да ЈУ Техничка школа Градишка започне са активностима везаним за увођење два нова занимања – Техничар за роботику и CNC оператер и
2. Иницијативу ЈУ Средња стручна и техничка школа Градишка, под називом: Иницијатива за упис ученика свих шест струка у оквиру једне школске године, примјеном члана 31. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске“ број: 41/18, 35/20 и 92/20).
На сједници је констатована неопходност да се учине додатни напори на унапријеђењу сарадње на релацији привредни субјекти, тржиште рада, инспекцијски органи и образовне институције, а све у циљу повећања запослености и усклађивања образовне политике са потребама привреде града Градишка.