Организовање “Дана пејзажа” и радионица за грађанство у оквиру ADRILINK пројекта

Post Date: 24/05/2021

Организовање “Дана пејзажа” и радионица за грађанство у оквиру ADRILINK пројекта

Градска управа града Градишка имплементира пројекат “ADRILINK – Мрежа за интерпретацију Јадранског пејзажа”.
Циљ пројекта је јачање локалне привреде повећањем туристичке понуде, вредновањем локалних идентитета, природне и културне баштине стварањем нових и увезивањем постојећих туристичких производа и субјеката,  те стварање повољног пословног окружења у jадранско-јонском подручју.
Спровођењем пројекта је планирано оснажити капацитете заинтересованих страна у подручју заштите природне и културне баштине и туризма, како би се одрживо валоризовала и очувала природна и културна баштина као средство развоја и раста привредног сектора у туризму.
С циљем промовисања пројекта и информисања ширег становништва о планираним пројектним активностима Градска управа града Градишка ће у петак, 04.06.2021. године организовати догађај “Дани пејзажа” у просторијама Градске управе.
С циљем оснаживања локалних заинтересованих страна из области културе, туризма, спорта и привреде организоваће се у петак, 11.06.2021. године прва од четири Едукативно-интерпретативне радионице у оквиру којих ће учесници самостално мапирати туристичке потенцијале, дефинисати стратешке правце и оперативне планове за развој новог туристичог производа Градишке, туристичке руте која ће бити презентована на пројектној платформи и постати дио jадрaнско-јонске туристичке понуде.
Додатне информације о пројекту, партнерском конзорцијуму, пројектним и партнерским активностима можете видјети на страници пројекта https://adrilink.adrioninterreg.eu/, као и на линку нашег првог newslettera https://us1.campaign-archive.com/?e=__test_email__&u=d1d64fb0bd92c34007906e6fe&id=d9ff1eb36f

Овај пројекат подржава Interreg ADRION program финансиран из Европског фонда за регионални развој и IPA II фонда.