ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ГРАДА ГРАДИШКЕ И ОПШТИНЕ ЗУБИН ПОТОК

Post Date: 24/04/2021

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ГРАДА ГРАДИШКЕ И ОПШТИНЕ ЗУБИН ПОТОК

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и предсједник Општине Зубин Поток Срђан Вуловић потписали су данас Споразум о успостављању сарадње између Града Градишка и Општине Зубин Поток из Косова и Метохије.
Градоначелник је рекао да су братимљењу ове двије локалне заједнице претходиле посјете дјеце из Зубиног Потока чије су животне приче навеле на размишљање да се успостави боља сарадња између Градишке и Зубиног Потока.
Данас нам је испуњено срце што смо потписали овај споразум и врата Градишке ће бити отворена за све Србе са Косова и Метохије. Иако су тешка времена ми ћемо у складу са својим могућностима да помогнемо, не само материјално него и морално. Срби на Косову сањају да имају оно што има Република Српска и то је оно чега ми са ових простора требамо бити свјесни и да чувамо Српску као зјеницу ока”, рекао је градоначелник Зоран Аџић.

Предсједник Општине Зубин Поток Срђан Вуловић рекао је да му је част и задовољство што је данас потписан Споразум о братимљењу истичући да су Срби са Косова и из Републике Српске браћа по писму, вјери, муци и проблемима који прате Србе кроз вијекове.
Срби на Косову и Метохији су посљедњи дио српског народа који живи у неслободи и који се бори за голи живот и опстанак као и право на школу и вјеру. Ви, браћа у Градишци, дајете нам примјер какви треба да будемо, храбри, вриједни и упорни и да се никад не одрекнемо себе и својих корјена”, рекао је Вуловић и позвао представнике Градишке  да дођу у посјету  општини Зубин Поток и Косову и Меотхији.
Потписивању споразума о братимљењу Градишке и Зубиног Потока присуствовао је предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов који је истакао да оно што споје дјеца, у овом случају Градишку и Зубин Поток, буде спонтано, квалитетно и јако, а потписивање споразума о братимљењу је круна тих окупљања. Арлов је додао да су иконе српског народа и светиње Косова управо Срби који живе на Косову и Метохији јер без њих културно-духовног блага на Косову не би било.
Арлов је изразио наду да ће дјеца са Косова и Метохије овог љета имати прилику доћи у посјету Градишци.