АКЦИЈА ПОДЈЕЛЕ САДНИЦА У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“

Post Date: 19/04/2021

АКЦИЈА ПОДЈЕЛЕ САДНИЦА У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“

Почетком године, у сарадњи са НВО „Зелени Развојни Центар“ Бијељина, спроведена је анкета у којој су грађани Градишке потврдили заинтересованост за озелењавање своје околине. Захваљујући доброј вољи наших суграђана у Градишку долази 100 садница бијелог јасена.
Уз техничку помоћ радника КП „Градска чистоћа“ и волонтера Локалног волонтерског сервиса Градишка, 50 садница биће засађено у парку „Козара“ преко пута спортске дворане „Арена“ у Градишци, у оквиру манифестације „Прољетно уређење града“, док ће 50 садница бити подијељено заинтересованим грађанима.
Подјела садница биће организована у сриједу 21. априла у 12.00 часова испред спортске дворане „Арена“ у Градишци. Једна особа може добити највише једну садницу.
Важно је напоменути да су све саднице у оквиру кампање “Посади свој хлад” набављене уз помоћ друштвено одговорних компанија, институција и појединаца који препознају важност заједничке борбе за чист ваздух. Свака садница ће бити означена везицом на којој ће се налазити име донатора, док са друге стране везице своје име може уписати грађанин који садницу преузме и засади, као и датум садње.
Овај пројекат је усаглашен са циљевима свјетске акције „Trillion Trees“ Свјетског економског форума (WEF) у Давосу, као и са европским Зеленим планом („European New Deal“) у коме је чист зрак у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.
Више о самој акцији можете сазнати путем wеб странице www.posadisvojhlad.ba.