ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 29/04/2021

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА ГРАДА ГРАДИШКА

Привредни савјет града Градишка разматрао је данас Извршење програма рада овог савјета и резултате Анкете привредног сектора за 2020. годину, те нацрте Правилника о расподјели средстава из градског буџета за предузетништво и пољопривреду за ову годину.
Предсједник Привредног савјета и замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић, навела је да су, на данашњој другој редовној сједници, члановима Савјета представљени јавни позиви домаћих и међународних донатора и Маркетинг план „Арене Градишка“.
Замјеница градоначелника је истакла да је циљ рада Привредног савјета града Градишка да се јавне институције боље повежу са привредним сектором и од њих добију смјернице на који начин градска администрација може да помогне и олакша њихово пословање.
Градска управа не може издвојити огромна финансијска средства за помоћ привредном сектору, али свакако можемо саслушати њихове приједлоге и сугестије. Управо смо на овој сједници први пут расправљали о расподјели средстава из градског буџета за подршку предузетништву и пољопривреди, која износе 220.000 и 240.000 КМ, јер желимо да привредници предложе на који начин да пласирамо та средства“, нагласила је замјеница градоначелника града Градишка Драгана Илић.

Потпредсједник Привредног савјета Крешимир Бодрожић, који је и власник предузећа „Тикт мануфактура“,  рекао је да се на сједницама овог савјета увијек расправља о актуелним проблемима у привреди и како помоћи привредницима и побољшати пословни амбијент.
Расправљамо о подршци овом сектору и о могућностима добијања донаторских средстава која су за привреднике веома важна, јер је много лакше реализовати инвестиције ако су оне на неки начин подржане донацијама“, нагласио је Бодрожић.
Он је истакао да је пословни амбијент у Градишци јако добар, да пандемија вируса корона није толико негативно утицала на привреду, као што је било очекивано, али да и даље постоји недостатак добро обучене радне снаге.

Директор Спортског центра „Сервицијујм“ Градишка Милош Вујинић рекао да је члановима Привредног савјета града представио могућности рекламирања и изнајмљивања пословних просторија у „Арени Градишка“.
То је један од извора финансирања којим желимо да смањимо издвајања из градског буџета за рад спортске дворане, гдје је бесплатне термине за тренинге и такмичења добило 17 спортских колектива“, додао је Вујинић.
Привредни савјет града Градишка има 27 чланова из јавног и привредног сектора, разних грана привреде.