ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА ГРАДИШКА ДОДИЈЕЉЕНА ЈАВНА ПРИЗНАЊА

Post Date: 24/04/2021

ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА ГРАДИШКА ДОДИЈЕЉЕНА ЈАВНА ПРИЗНАЊА

Поводом Дана града-24. априла у Културном центру Градишка уприличена је свечаност, на којој су традиционално, додијељена Јавна градска признања појединцима, установама и предузећима који су дали посебан допринос развоју нашег града.
Захвалнице Града за изузетан допринос у лијечењу становништва током пандемије вируса корона додијељене су Јавним здравственим установама Дом здравља и Болница Градишка, као и начелнику Ковид одјељења градишке Болнице Бранки Милошевић и начелнику Хигијенско-епидемилошке службе градишког Дома здравља Слађани Тепавац.


Захвалнице су додијељене и Јавној установи „Техничка школа Градишка” за резултате у области образовања, глумцу Златану Видовићу за постигнуте резултате у умјетности, Милану Дувњаку и Дарку Вујићу за заслуге у области хуманитарног рада.

За заслуге у области побољашања положаја пензионера захвалница града постхумно је додијељена недавно преминулом Остоји Вици Поповићу, бившем предсједнику градишког Удружења пензионера.
За постигнуте резултате у области привреде, захвалнице су додијељене предузећима „Тапетарија Матић”, „Агрофруктус” и самосталној занатској радњи „Беско”.
Градоначелник Градишке Зоран Аџић честитао је грађанима Дан града, а награђенима захвалио за њихов допринос развоју града.

Градоначелник је рекао да је протеклу годину обиљежила пандемија вируса корона, која је однијела 154 живота грађана Градишке, те њиховим породицама упутио саучешће, али и истакао да су бројни животи спасени захваљујући пожртвованом раду медицинских радника градишке Болнице и Дома здравља.
Сасвим је нормално било да за тај труд град Градишка захвали својим здравстевеним установама, те љекарима Милошевић и Тепавац, које су изнијеле највећи терет пандемије”, нагласио је градоначелник.
Он је истакао да је, упркос тешкој ситуацији везаној за вирус корона, град водио рачуна о социјалној заштити свог становништва, инфраструктурном опремању и привредном развоју.
Нисмо хтјели да одустајемо од започетих инвестиција. Завршили смо спортску дворану, а завршавамо и нови објекат вртића за 180 дјеце, која су на листи чекања за пријем. Улагали смо и у привредни развој, око три милиона КМ смо уложили у изградњу инфраструктуре у привредној зони у Новој Тополи, а наставили смо и изградњу нових саобраћајница”, рекао је градоначелник.
Он је навео да је Град подржавао здравство, образовање и пољопривреду, те нагласио да им је и даље опредјељење јачи и бржи развој Градишке, у интересу њених грађана и привредника.
Директор градишке Болнице Рајко Додик подсјетио је да је захвалница Града Градишка још једно велико признање које је ова здравствена установа добила за свој рад у борби против вируса корона, с обзиром на то да су добили и орден од предсједника Републике Српске.

Директор Дома здравља Градишка Весна Глувић Челић истакла је да је ова здравствена установа од марта прошле године први бедем у борби против вируса корона у Градишци.
Глумац Златан Видовић, који се ове године прославио и једном од главних улога у филму „Дара из Јасеновца”, истакао је да му је признање родног града можда и најзначајније у животу.

Ово сматрам животним признањем од града у којем сам поникао, направио прве људске и глумачке кораке. Ово је за мене велика награда и почаствован сам што сам одабран међу свим овим људима који су, на свој начин, радом и залагањем задужили Градишку. Надам се да ћу и у будућности бити некако заслужан и мјеродаван да носим ову награду и да нећу разочарати својим радом”, истакао је Видовић.
Свечаности додјеле јавних признања града Градишка, у која је уприличена у Културном центру, присуствовали су потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, као и Срђан Вуловић, предсједник општине Зубин Поток, са којом је град Градишка данас потписао споразум о братимљењу, као и други представници републичке и градске власти.