ПОЧЕЛА ПРОЉЕЋНА АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ГРАДА

Post Date: 21/04/2021

ПОЧЕЛА ПРОЉЕЋНА АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ГРАДА

Садњом саднице бијелог јасена у парку „Козара“ испред спортске дворане “Арена„ Градишка замјеница градоначелника Градишке Драгана Илић озваничила је почетак „Прољећне акције уређења града“.
Почетку акције присуствовали су представници Градске управе, КП “Градска чистоћа“, „GreenTank d.o.o.“, чланови Удружења “Мост“ Градишка и Локалног волонтерског сервиса Градишка.
Замјеница градоначелника је истакла да је ријеч о традиционалној акцији организованој поводом Дана града која има за циљ уређење зелених површина у граду. „Данас ћемо у парку код спортске арене засадити 50 садница бијелог јасена, а исто толико подијелити грађанима“, истакла је замјеница градоначелника и додала да ће у наредном периоду бити засађено око 500 садница бијелог јасена и да ће већи број бити засађен у подручју Агроиндустријске зоне у Новој Тополи.

Начелник Одјељења за просторно уређење и грађење Града Градишка Саша Суботић истакао је да је Градишка, у оквиру пројекта “Посади свој хлад“, који проводи НВО „Зелени развојни центар“ из Бијељине, добила саднице бијелог јасена.
Циљ пројекта је побољшање ваздуха у урбаним срединама“, нагласио је Суботић и додао да се у многим градовима БиХ мало пажње посвећује озелењавању градских јавних површина због чега је и покренут поменути пројекат.Он је додао да су активности у оквиру пројекта усмјерене и према индустријским зонама, гдје је такође планирана садња стабала бијелог јасена.
Директор КП “Градска чистоћа“ Градишка Жељко Билбија истакао је да су радници овог предузећа још раније започели са активностима прољећног уређења града.
Након престанка рада Зимске службе рађено је тупирање и орезивање градских дрвореда и паркова, а  ради се и на уређењу и окопавању биљака трајница, те припреми земљишта за прољећњу садњу цвијећа, као и уређењу савског кеја и обале ријеке Саве“, навео је Билбија и додао да би следеће седмице требало да започну садњу лавиринта од лаванде.