ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВОГ ОБЈЕКТА АМБУЛАНТЕ  ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У ДОЊОЈ ЈУРКОВИЦИ

Post Date: 13/04/2021

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВОГ ОБЈЕКТА АМБУЛАНТЕ  ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У ДОЊОЈ ЈУРКОВИЦИ

У Доњој Јурковици данас је почела изградња новог објекта амбуланте породичне медицине, чија је вриједност 165.000 КМ, а заједнички је финансирају Град Градишка и Републички секретаријат за расељена лица и миграције.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је за изградњу амбуланте Републички секретаријат обезбједио 45.000 КМ, а остатак новца Град Градишка из буџетских средстава планираних за капиталне инвестиције.

Он је истакао да је изградња нове амбулнте у овој мјесној заједници била неопходна јер је постојећи монтажни објекат амбуланте изграђен прије неколико деценија и неуслован.

Градоначелник је нагласио да је циљ да грађани на цијелој територији Градишке имају адекватну примарну здравствену услугу, коју ће у новој амбуланти добити и грађани Доње Јурковице и околних села.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић подсјетио је да ово нису прва заједничка улагања Града Градишка и Републичког секретаријата, у циљу ријешавања питања повратника и интерно расељених лица.

„У 2019. години асфалтиран је пут у мјесној заједници Ровине. Овај пројекат изградње амбуланте је суфинансиран средствима која су превиђена у 2020. години, тренутно је у реализацији изградња једне зграде са 32 стана у Новој Тополи, вриједности око милион КМ, а прошле године су изграђене и усељене двије зграде са 64 стана у Градишци, чије је вриједност била око три милиона КМ“, навео је Нинковић.

Директор Дома здравља Градишка Весна Глувић Челић захвалила је Републичком секретаријату и Граду Градишка на одлуци да се изгради нова амбуланта у Доњој Јурковици, истичући да је циљ да се обезбједе адекватни услови у свих пет теренских амбуланти на подручју Градишке.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Доња Јурковица Драгољуб Гајић рекао је да услуге амбулнте овом селу, која је била дјелимично реновирана, користе пацијенти из још шест сусједних села.

Рок за завршетак радова на изградњи објекта амбуланте је 60 дана, а извођач радова је грађевинско предузеће „Бетон д.о.о. Градишка“.