ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЈЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА ОМЛАДИНСКЕ ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ

Post Date: 27/04/2021

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЈЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА ОМЛАДИНСКЕ ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ

У сали за сједнице Скупштине града данас су потписани уговори о финансирању шест пројеката и четири микробизниса чији су корисници неформалне групе младих и млади од 17 до 35 година, укупне вриједности 19.500 КМ.
Наведени пројекти и микробизниси реализују се у оквиру програма Омладинске банке Градишке, а финансирају их Фондација „Мозаик” и Градска управа.
Координатор Омладинске банке Бранко Страживук рекао је да се на позив за додјелу средстава за пројекте пријавило осам неформалних група младих, те да су средства одобрена за шест пројеката укупне вриједности 11.500 КМ, а да је за четири микробизниса додијељено по 2.000 КМ.

„Додијељена су средства за пројекте „Љепота у оку посматрача“, „На Врбашкој“, „Бокс за побједу“, „Упознајмо Саву“, „Наше игралиште“ и „У здравом тијелу здрав дух“, те микробизнисе Фитнес-студио „Виртус“, теретана „Бул џим“ и Ауто-праона „Шобота“ и „Фокус студио“”, навео је Страживук.
Он је нагласио да је овај програм Омладинске банке добра прилика да средства за своје пројекте добију групе младих који нису у регистрованим формалним организацијама и удружењима.
Страживук је подсјетио да је ово друга година од када Омладинска банка Градишка реализује програм додјеле средстава за пројекте и микробизнисе младих, те да програм траје укупно четири године.
Начелник Службе градоначелника Градишке Горан Суботић рекао је да је обавеза Градске управе да сваке године у програму Омладинске банке учествује са 6.000 КМ и финансирању одобрених пројеката.
Он је рекао да је Фондација „Мозаик” ове године издвојила и додатних 6.000 КМ за учешће у финансирању микробизниса.
Суботић је истакао да је циљ да подршка пројектима и пословним идејама младих, који су значајни за њих и локалну заједницу.