ПОСТИНВЕСТИЦИОНА ПОСЈЕТА КОМПАНИЈИ HAKADESCH

Post Date: 24/03/2021

ПОСТИНВЕСТИЦИОНА ПОСЈЕТА КОМПАНИЈИ HAKADESCH

Градоначелник града Градишка Зоран Аџић, начелник Одјељења за развој и међународне пројекте Данијела Милетић су заједно са члановима Тима  за постинвестициону посјету, дана 24.03.2021. године посјетили  текстилну компанију Hakadesch д.о.о. Градишка.

Директор компаније, Слађана Бруић, истакла је да упркос неповољним и отежаним условима пандемије корона вируса, компанија биљежи позитиван раст и једина у Босни и Херцеговини посједује цертификат GOTS (Global Organic Textile Standard).

Компанија Hakadesch је у проширење просторних капацитета крајем прошле и  почетком ове године инвестирала преко 600.000,00 KM, а у опремање новоизграђеног производног капацитета уложено је преко 80.000,00 KM. Овом инвестицијом створени  су услови и запослено је 50 радника, а у наредном периоду, у плану компаније су и додатна запошљавања.

Градоначелник је истакао задовољство новим инвестицијама, проширењем производних капацитета  и запослењем нових радника, чиме је ова компанија дала свој  допринос у стварању повољне пословне климе и у отежаним условима за пословање узрокованим неповољном епидемиолошком ситуацијом.