СЈЕДНИЦА САВЈЕТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 17/03/2021

СЈЕДНИЦА САВЈЕТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАДА ГРАДИШКА

У сриједу, 17. марта 2021. године у просторијама Града Градишка одржана је 1. сједница Савјета за образовање и запошљавање Града Градишка у 2021. години.

Састанку су присуствовали чланови Савјета, кога чине представници привредних субјеката, образовних институција, Завода за запошљавање-Биро Градишка, инспекције рада и Градске управе.

На сједници су разматране сљедеће тачке дневног реда:

  • План рада Савјета за 2021. годину;
  • Извјештај о реализацији мјера активне политике запошљавања, које су дефинисане Акционим планом образовања и запошљавања за период 2019-2020. године;
  • Израда новог Акционог плана образовања и запошљавања за период 2021-2022. године;
  • Организација 2. Сајма образовања и запошљавања града Градишка;
  • Извјештај о стању на тржишту рада у граду Градишка.

На сједници је констатована неопходност да се учине додатни напори на унапријеђењу сарадње на релацији привредни субјекти, тржиште рада, инспекцијски органи и образовне институције, а све у циљу повећања запослености и усклађивања образовне политике са потребама привреде града Градишка.

Кључна наредна активност Савјета за образовање и запошљавање, поред израде новог Акционог плана,  је организовање 2. Сајма образовања и запошљавања, са основним циљем  промоцијe, представљања и повезивања образовних институција, привредних субјеката и ученика завршних разреда основних и средњих школа града Градишка.