ОДРЖАНА 3. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ГРАДИШКА

Post Date: 18/03/2021

ОДРЖАНА 3. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ГРАДИШКА

Данас је у просторијама Културног центра Градишка одржана 3. редовна сједница Скупштине града Градишка на којој су одборници, између осталог, усвојили Одлуку о извршењу Ребаланса буџета Града Градишка за 2021.годину, према којем се буџетски оквир, у односу на првобитно усвојени, увећава за 700.000 КМ и износи 30.150.000 КМ.

Градоначелник града Градишка Зоран Аџић истакао је да се ребалансу буџета приступило из разлога што је   започета  израда  пројектно-техничке документације за водоснабдијевање цијелог подручја града због чега је било потребно позиционирати нове грантове и приходе у буџету.

Одборници су усвојили и  Програм кориштења пољопривредног земљишта на подручју града Градишка за 2021. годину. Говорећи о поменутом програму градоначелник је рекао да је услов за подјелу пољопривредног земљишта завршетак стечајног поступка у предузећу „Ратарство“ и додао да би се на тај начин дошло до 4 200 хектара пољопривредног земљишта, након чега би се приступило јавном позиву за давање под закуп поменутог земљишта за око 240 пољопривредних произвођача.

На дневном реду данашње сједнице била је и Информација о стању у јавном путничком превозу и такси превозу на подручју града за прошлу годину. Градоначелник Аџић је рекао да је Град Градишка припремио Стратегију урбане мобилности, којом је обухваћен и јавни превоз, дефинисани возни редови и начини потписивања уговора са јавним превозницима.

„Наше опредјељење је да подржимо приватне компаније које би се бавиле јавним превозом на подручју Градишке, да буду самоодрживи и да буду носиоци јавног превоза на читавом подручју Градишке. Градоначелник је истакао да је Град прошле године поред 120.000 КМ намјењених за субвенције превоза ученика, издвојио додатних око 70.000 КМ за субвенционисање ванредног превоза ученика.

Одборници су разматрали информације о раду Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове – Подручна јединица Градишка, снабдијевању електричном енергијом, стању у области поштанског саобраћаја, а усвојене су информације о стању у области водоснабдијевања и одводње отпадних вода, управљања чврстим отпадом, погребној дјелатности, као и информације о социјалној ситуацији, стању у области ветеринарства, противпожарној заштити на подручју града за прошлу годину,  Информацију о резултатима анкетирања грађана о задовољству административним  и комуналним услугама као и збирни Извјештај о процјењеној штети од земљотреса на подручју Градишке.

На сједници је, на лични захтјев дужности директора ЈУ „Завичајни музеј“ Градишка разријешен Бојан Вујиновић, а за вршиоца дужности директора ове установе именован је Бојан Вујчић.