У НОВОЈ ТОПОЛИ СВЕЧАНО ОТВОРЕН ДОМ КУЛТУРЕ “СРБИЈА”

Post Date: 13/11/2020

У НОВОЈ ТОПОЛИ СВЕЧАНО ОТВОРЕН ДОМ КУЛТУРЕ “СРБИЈА”

У Новој Тополи данас је свечано отворен Дом културе „Србија“ за чију изградњу је Влада Србије издвојила 500.000 КМ.
Отварању су присуствовали предсједница Владе Србије Ана Брнабић, заједно са највишим званичницима Српске, предсједницом Жељком Цвијановић, премијером Радованом Вишковићем, српским чланом Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком, министарком рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић, као и градоначелником Градишке Зораном Аџићем.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је Србија константно уз Српску у добрим и тешким временима као и у реализацији бројних пројеката.
Она је нагласила да су Србија и Српска заједно јаче и дјелују као један тим.
“Заједно смо јачи. Бићемо у будућности заједно”, поручила је Брнабићева.

Предсједница Цвијановићева је истакла да овај објекат представља заједнички напор институција Српске и Србије, Градишке и свих који су на њему предано радили.
“Свјесни смо да имамо још много изазова, али ово је велики дан, који треба уписати у историју Нове Тополе”, поручила је Цвијановићева и захвалила предсједнику Србије Александру Вучићу и премијеру Брнабић на сарадњи и односима Српске и Србије који никада нису били бољи.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић захвалио се предсједнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић  што су издвојили 500 000КМ и доказали како Србија мисли на Српску.
Он је рекао да ће нови Дом у Тополи бити отворен не само за мјештане Нове Тополе већ за све Лијевчанске мјесне зајенице јер ће то бити храм културе Лијевче поља који ће допринијети друштвеном и  културном развоју овог краја.
Аџић се захвалио Влади Србије на донацији од 500.000 евра за изградњу вртића у Градишци који би на прољеће требао бити отворен за нових 160 полазника.