У ЦЕНТРУ ГРАДИШКЕ ОТВОРЕНА “КУЋА ЛИЈЕВЧА И ПОТКОЗАРЈА”

Post Date: 09/11/2020

У ЦЕНТРУ ГРАДИШКЕ ОТВОРЕНА “КУЋА ЛИЈЕВЧА И ПОТКОЗАРЈА”

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Градишке Зоран Аџић отворили су данас “Кућу Лијевча и Поткозарја”, у којој грађани могу да купе домаће производе са подручја Градишке.
Предсједница Српске рекла је да  пројекат “Куће Лијевча и Поткозарја” представља одличну иницијативу која је постала препознатљива у читавој Републици Срспкој.
“Могу да кажем да је ово већ доказани начин промоције наших производа и прилика да се истакне значај онога што раде наши пољопривредници, привредници и туристички дјелатници”, нагласила је Цвијановићева.
Она је навела да представници локалних и републичких органа власти морају бити на услузи пољопривредним произвођачима када је у питању брендирање и сертификовање њихових производа.
Цвијановићева је додала да је у Градишци у веома кратком периоду реализован велики број пројеката из области инфраструктуре, трајног  збрињавања људи из колективних центара али и велики број иницијатива од којих је и “Кућа Лијевча и Поткозарја”.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић је истакао да је задовољство отворити “Кућу Лијевча и Поткозарја”, која представља репрезент Лијевча и Поткозарја и домаће производње пољопривредних произвођача.
Аџић је истакао да је Градске управа покренула овај пројекат у сарадњи са Туристичком организацијом  и Завичајним музејом из Градишке, те да су подршку за реализацију овог пројекта имали од Одјељења за привреду и пољопривреду.
“Желимо да омогућимо нашим пољопривредним произвођачима да своје еколошке производе серфитикују, брендирају и  изложе, те понуде грађанима града Градишка”, нагласио је Аџић.
Он је навео да је опредјељење Градске управе да задржи пољопривредне произвођаче на својим имањима, како би сачували простор града Градишке али и Републике Српске.
Аџић је додао да је  тренутно у “Кући Лијевча и Поткозарја” своје производе изложило 12 пољопривредних произвођача са подручја Градишке али да је остављен простор за  произвођаче и из других локалних заједница.