ОТВОРЕНА НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА ГРБАВЦИ – ГОРЊИ ПОДГРАДЦИ

Post Date: 01/10/2020

ОТВОРЕНА НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА ГРБАВЦИ – ГОРЊИ ПОДГРАДЦИ

Данас је у Мјесној заједници Грбавци пуштена на употребу новоасфалтирана дионица локалног пута дужине 1.800 метара који повезује мјесне заједнице Грбавце и Горње Подградце, а чија изградња је коштала око 180.000 КМ.

Том приликом, градоначелник Зоран Аџић је рекао да је овај пут веома значајан за око 150 радника са подручја Грбаваца, Турјака и околних села који свакодневно њиме путују на посао у дрвну индустрију „Нова ДИПО“, Шумско газдинство и друга предузећа у Горњим Подградцима.

Градоначелник је додао да је до краја грађевинске сезоне остало да се заврши асфалтирање још неколико локалних путева на подручју Градишке, од којих је већина започета, а чија изградња се финансира из градског буџета.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Грбавци Ненад Шмитран истакао је да је изградња овог пута веома значајана за раднике, али и ученике који путују у школу и мјештане који се лијече у амбуланти у Горњим Подградцима.

Он је додао да је у посљедње четири године у Грбавцима сваке године рађено на изградњи инфраструктуре и путева, али да је изградња пута према Горњим Подградцима најзначајнији пројекат.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Подградци Звједан Панић рекао је да је, поред завршетка капиталног пројекта изградње пута према Мраковици, за мјештане ове мјесне заједнице други приоритет био изградња пута који их повезује са сусједним мјесним заједницама Грбавци, Турјак, Кијевци, Драгељи и Цимироти.