ЈУРКОВИЦА ДОБИЈА НОВУ АМБУЛАНТУ ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ

Post Date: 09/10/2020

ЈУРКОВИЦА ДОБИЈА НОВУ АМБУЛАНТУ ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Марко Аћић и градоначелник Градишке, Зоран Аџић потписали су данас уговор везан за реализацију пројекта изградње амбуланте породичне медицине у Мјесној заједници Јурковица.

Аћић је истакао да је данас на основу програма Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и подршке Владе Републике Српске, потписан уговор вриједан 45.000 КМ са Градом Градишка, који је намијењен рјешавању проблема интерно расељених лица и повратника, који се односи  на изградњу објекта амбуланте породичне медицине у Мјесној заједници Јурковица.

Он се захвалило Градској управи Градишка на  доброј сарадњи са Секретаријатом за расељена лица и миграције и нагласио да су започети пројекти у прошлој години успјешно завршени  или се приводе крају.

Аћић је додао да ће у будућности бити разговора о новим пројектима, те да је ове године са радом почела Комисија за избјеглице  Босне и Херцеговине која је расписала јавни позив на који се могу пријавити све општине и градови у року од 15 дана.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић завхалио се Републичком секретаријату за расељена лица и миграције и Влади Републике Српске који су помогли да се започне изградња амбуланте породичне медицине у Мјесној заједници Јурковица.

Градоначелник је истакао да је мјештанима  Јурковице неопходна нова амбуланта породичне медицине која је тренутно у лошем стању  и неуптребљива за повратничке породице.

Он је додао да је Градска управа издвојила 160.000 КМ, те да је завршена пројектна документација а да је у току издавање  грађевинске дозволе након чега преостаје расписивање тендера за извођење радова.