НОВА ТОПОЛА: ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ЗГРАДЕ ЗА ИЗБЈЕГЛЕ И РАСЕЉЕНЕ

Post Date: 09/10/2020

НОВА ТОПОЛА: ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ЗГРАДЕ ЗА ИЗБЈЕГЛЕ И РАСЕЉЕНЕ

Представници Града Градишка и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције обишли су данас  локацију изградње вишепородичног стамбеног објекта са 32 стамбене јединице у Новој Тополи.

Објекат се гради у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења ЦЕБ 2 Пројекат.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић  се захвалио Републичком секретаријату за расељена лица и миграције и Влади Републике Српске  уз чију помоћ је започета изградња стамбеног објекта са 32 стана, чиме ће  на подручју Градишке бити распуштени сви алтернативни смјештаји.

Градоначелник је изразио задовољство што ће управљање стамбеном зградом бити  под управом града и додао да ће Градска управа помоћи  власницима станова да формирају заједницу етажних власника чије ће трошкове сносити Градска управа.

Он је навео да  Градска управа у овом пројекту учествује са 166.000 КМ, уз обавезу да изгради приступну саобраћајницу  као и остале инфраструктурне радове.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Марко Аћић је приликом посјете Новој Тополи истакао да се ЦЕБ 2 Пројекат реализује у циљу затварања колективних центара и смањивања броја корисиника алтернативних смјештаја.

Он је навео да је на подручју Градишке у протеклом периоду успјешно реализован пројекат изградње стамбене зграде у коју су усељене 32 породице расељених и избјеглих лица, те да ће у наредном периоду  у завршеном стамбеном објекту бити усељене  још 32 породице.

Аћић је навео да ће радовима на стамбеном објекту у Новој Тополи почети изградња 32 нова стана у оквиру социјалног становања за најугроженије категорије породица расељених и избјеглих лица.

“Ради се о пројекту који се финансира кредитним средствима Развојне банке Савјета Европе и укупна вриједност радова износи 1.622.000 КМ” , нагласио је Аћић.

Он је додао да ће након усељења у сва три стамбена објекта која су направљена за социјално становање и породице расељених и избјеглих лица бити ријешено питање алтернативних смјештања на подручју Градишке.