ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ ДРУШТВЕНИ ДОМ У ВРБАШКОЈ

Post Date: 29/10/2020

ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ ДРУШТВЕНИ ДОМ У ВРБАШКОЈ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Градишке Зоран Аџић данас су свечано отворили реконструисани друштвени дом у мјесној заједници Врбашка, чија је реконструкција и опремање коштала 424.000 КМ.

Додик је честитао градским властима и мјештанима Врбашке на успјешно реализованом пројекту реконструкције друштвеног дома, наводећи да се он налази уз објекте школе и спортске сале који су прије пар година изграђени средствима Владе Републике Српске.

„Раније је реконструисан пут од Врбашке према Горњим Подградцима, а прошле године завршена изградња тог пута према Мраковици. Тиме цијели овај крај добија сасвим другу димензију и носи печат нас који смо то радили“, нагласио је Додик.

Он је истакао да је у Врбашкој видљиво да је Културно-умјетничко друштво „Мирково коло“ центар окупљања и друштвених збивања.

„Због тога су и заслужили да имају овакав један објекат, који ће користити дјеца, омладина, али и они старији. Ово је лијеп примјер организације мјесне заједнице, који треба и други да слиједе“, додао је Додик.

Градоначелник Аџић је истакао да је друштвени дом у Врбашкој прије неколико деценија био препознатљив по организованим игранкама, а у посљедњих неколико година по активностима Културно-умјетничког друштва „Мирково коло“.

„Ово друштво окупља дјецу и омладину из Врбашке и сусједних села. Градска управа је, подржана од српског члана Предсједништва БиХ и Владе Републике Српске, то препознала и одлучила да обнови и догради друштвени дом који има 400 квадратних метара, са салом за манифестације и просторијама за рад Савјета мјесне заједнице и других организација“, рекао је Аџић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Врбашка Илија Грбић захвалио је Додику и Аџићу на подршци приликом реконструкције друштвеног дома који ће, уз школу и православни храм који је у изградњи, красити центар овог села.