ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ТЕРЕНА СА ВЈЕШТАЧКОМ ТРАВОМ

Post Date: 23/09/2020

ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ТЕРЕНА СА ВЈЕШТАЧКОМ ТРАВОМ

Представници Града Градишка, Фудбалског савеза БиХ и Фудбалског савеза Републике Српске обишли су данас помоћни терен са вјештачком травом који се гради поред градског стадиона у Градишци.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да  је Град Градишка у изградњу терена уложио око 420.000 КМ. Он је истакао да ће овај терен значити много за развој фудбалског спорта на подручју Градишке.

Аџић је истакао да се приводи крају израда пројектно-техничке документације за реконструкцију градског фудбалског стадиона како би се створила могућност да Градишка постане центар за развој омладинских фудбалских селекција и израстање фудбалских талената. Он је додао да је у оквиру реконструкције стадиона у плану и изградња хотела и хостела.

Извршни директор за администрацију Фудбалског савеза БиХ Нихад Хоџић рекао је да је Фудбалски савез БиХ у сарадњи са УЕФА-ом покренуо пројекат изградње терена са вјештачком травом у 15 локалних заједница у БиХ у вриједности 2 милиона евра.

Он је истакао да су представници Града Градишка у терен уложили много више у односу на друге заједнице јер су оградили терен, поставили инсталације за дренажу, расвјету и слично.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић рекао је да је Градишка примјер добре праксе и показатељ онога шта ће Савез радити у будућности. “Ми смо у фази израде Стратегије развоја фудбала у Републици Српској за наредне четири године у којој ће своје мјесто имати овакви инфраструктурни пројекти”, рекао је Зељковић. Он је додао да Фудбалски савез Српске планира да до прољећа наредне године постави терен са вјештачком травом у Новој Тополи.

Предсједник Фудбалског клуба “Козара” Миленко Павловић рекао је да се изградњом овог терена и спортске дворане, а касније и реконструкцијом стадиона заокружује спортски комплекс у Градишци на добробит свих спортиста.