ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О УРЕЂЕЊУ УЖЕГ ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА

Post Date: 23/09/2020

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О УРЕЂЕЊУ УЖЕГ ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић потписао је данас четири уговора везана за извођење одређених инфраструктурних радова на уређењу ужег градског језгра, укључујући и изградњу једне путне дионице, а вриједност пројеката је милион и 53 хиљаде конвертибилних марака.

Градоначелник је рекао да је ријеч о четири пројекта од којих су три везана за уређење градског подручја а један за мјесну заједницу Јабланица гдје је планирана изградња путне комуникације са Сјеверовцима чиме би се повезале локалне управе Градишка и Козарска Дубица.

Према ријечима градоначелника уговори су потписани са представницима предузећа „ХИДРО-КОП“ Бања Лука, ЗР „Зоки“ Градишка, Комуналним предузећем „Водовод“ Градишка и „Козарапутева“ Бања Лука.

„Први уговор се односи на уређење више паркинга, један је прекопута зграде Градске управе, други иза Поште, трећи између улица М.Г.Николајевича и Михајла Пупина а четврти је паркинг на Сењаку.  Други уговор се односи на изградњу дијела главног градског трга и санацију улице Младена Стојановића а трећим уговорм је планирано извођење радова на пројекту „Интегрисана водоводна инфраструктура–Градишка исток“ гдје смо путем финансијског  механизма интегрисаног развоја добили грант од 85.000 КМ а остало су средства локалне самоуправе“, рекао је градоначелник Аџић.

Зоран Васић, представник фирме „Зоки“ рекао је да рок за изградњу дијела главног градског трга и санацију Улице Младена Стојановића мјесец дана.

Горан Бабић, руководилац оперативе предузећа „Хидро-коп“ рекао је да је рок извођења радова за асфалтирање планираних паркинга у граду 90 дана.

Дејан Гаковић, директор „Козарапутева“ рекао је да ће ово предузеће асфалтирати дионицу пута Јабланица-Сјеверовци дужине 900 и ширине 4 метра а да је рок извођења радова 30 дана.