„ГРАДСКА ЧИСТОЋА” ДОБИЛА 150 КОНТЕЈНЕРА ИЗ ДАНСКЕ

Post Date: 23/09/2020

„ГРАДСКА ЧИСТОЋА” ДОБИЛА 150 КОНТЕЈНЕРА ИЗ ДАНСКЕ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић посјетио је данас Комунално предузеће „Градска чистоћа“ Градишка те том приликом изјавио да је ангажовање младих људи у менаџменту овог предузећа дало резултате, а да је доказ тога уређен и чист  град.

Градоначелник је истакао да су млади чланови менаџмента „Градске чистоће“ увидјели да комунална предузећа развијених земаља Европске уније мјењају своју опрему, те су од предузећа за управљање отпадом „Оденсе“ из Данске обезбједили донацију од 150 контејнера, који су половни али веома очувани и бољи од већине који се користе на подручју Градишке и окружења.

„Контејнере, који су запремине 400 и 600 литара, смо добили као грант и то ће омогућити да се повећа број мјеста гдје ће грађани моћи да одлажу отпад и да град буде још чистији у уређенији“, додао је градоначелник.

Директор „Градске чистоће“ Жељко Билбија појаснио је да је контејнере из Данске, чија комунална предузећа морају да их замјене, претходно добило комунално предузеће из Приједора, те да је и “Градска чистоћа” послала захтјев за донацију.

“Ови контејнери се разликују од наших постојећих који су запремине 1.100 литара, али су наша возила опремљена да могу да их празне. Контејнери од 400 литара биће намјењени привредним субјектима, а овим од 600 литара ћемо замјенити постојеће који су оштећени”, рекао је Билбија.