НАБАВЉЕНО НОВО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО ВРИЈЕДНО 242.000 КМ

Post Date: 08/07/2020

НАБАВЉЕНО НОВО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО ВРИЈЕДНО 242.000 КМ

Професионална ватрогасна јединица Градишкa добила је још једно мало навално ватрогасно возило, вриједно 242.000 КМ, за чију набавку је Ватрогасни савез Републике Српске издвојио 207.000 КМ, а Градска управа 35.000 КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић, који је присуствовао примопредаји новог возила, рекао је да је Професионална ватрогасна јединица добро материјално и технички опремљена и има обучене ватрогасце за све интервенције на заштити људских живота и материјалних добара.

Градоначелник је захвалио Ватрогасном савезу Републике Српске, који је издвојио већи дио средстава за набавку овог ватрогасног возила, које ће омогућити градишким ватрогасцима да буду још ефикаснији у свом послу.

Он је навео да је Градска управа издвојила и додатна средства за набавку 19 комплета заштитне опреме за ватрогасце.

“Градска управа води рачуна да ватрогасци имају све услове да брзо дјелују, а у плану за ову годину је и набавка још два специјална алата за интервенције на ослобађању путника приликом саобраћајних несрећа”, навео је градоначелник.

Градоначелник је рекао да је у претходном периоду реконструисан кров Ватрогасног дома у Градишци, те да је у плану за ову годину да у његову адаптацију буде уложено додатних 100.000 КМ.

Он је рекао да је Ватрогасни савез Републике Српске обезбиједио 500.000 КМ за набавку ватрогасних ауто-љестви, те да ће Градска управа у сарадњи са Владом Републике Српске и међународним донаторима настојати да, можда и током ове године, обезбиједи додатна средсва за набавку овог возила које недостаје градишкој ватрогасној јединици, а чија вриједност је већа од милион КМ.

Старјешина Професионалне ватрогасне јединице Градишка Горан Стојаковић рекао је да је ново мало ватрогасно возило намијењено превасходно за интервенције у насељеним мјестима.

Стојаковић је појаснио да возило има могућност гашења пожара водом и пјеном и уз комбинацију са возилом-цистерном може интервенисати у свим пожарима.

“Употребом овог возила биће смањена потреба за дјеловањем главног навалног ватрогасног возила”, нагласио је Стојаковић.

Он је навео да су градишки ватрогасци ове године имали 135 интервенција, што је у складу са вишегодишњим просјеком, али да се у току наредних љетних дана очекује више интервенција на гашењу пожара на отвореном.

Ватрогасац Борко Дринић рекао је да ново возило и опрема много значе за ефикасност у раду и заштиту ватрогасаца приликом интервенција.