ЗА ИЗГРАДЊУ ИНФРАСТРУКТУРЕ ВИШЕ ОД 2 МИЛИОНА МАРАКА

Post Date: 28/04/2020

ЗА ИЗГРАДЊУ ИНФРАСТРУКТУРЕ ВИШЕ ОД 2 МИЛИОНА МАРАКА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и руководилац оперативе грађевинске фирме „Хидро-коп“ из Бањалуке Горан Бабић потписали су данас три уговора о извођењу радова на изградњи инфраструктуре на подручју Градишке, укупне вриједности 2.033.000 КМ.

Градоначечлник је рекао да су потписани уговори о извођењу радова на изградњи  локалних и некатегорисаних путева, улица у граду и саобраћајница и канализације у Агроиндустријској зони у Новој Тополи.

Он је истакао да је „Хидро-коп“ био најповољнији понуђач у тендерском поступку за избор извођача радова.

Градоначелник је појаснио да су средства за асфалтирање 8,5 километара локалних и некатегорисаних путева у 13 мјесних заједница и санацију клизишта на појединим локацијама, у износу од 880.000 КМ, обезбјеђена из накнада од кориштења шума и шумског земљишта, а да је од концесионих накнада обезбјеђено 187.000 КМ за реконсктукцију и изградњу 1.500 метара градских улица.

Он је навео да је уговор за изградњу инфраструктуре у Агроиндустријској зони у Новој Тополи дио оквирног уговора са предузећем „Хидро-коп“, а ријеч је о износу од 966.000 КМ за завршетак изградње саобраћајница и канализационе мреже у зони.

„Желимо да завршимо асфалтирање кружног циркулационог пута и канализацију, те просјечемо све путне комуникације како би отворили приступ свим парцелама, јер и у ово вријеме пандемије вируса корона постоји интерес домаћих и иностраних привредника да инвестирају у овој пословној зони“, додао је градоначелник.

Горан Бабић је рекао да „Хидро-коп“ не стаје са радовима и у времену пандемије вируса корона, те да имају довољно репроматеријала.

Он је додао да ће са извођењем радова по потписаним уговорима почети сљедеће седмице, а да ће све бити завршено у уговореним роковима.