У ГРАДИШЦИ ПРОДУЖЕНЕ МЈЕРЕ ДО 27. АПРИЛА

Post Date: 13/04/2020

У ГРАДИШЦИ ПРОДУЖЕНЕ МЈЕРЕ ДО 27. АПРИЛА

Штаб за ванредне ситуације града Градишка на данашњој 7. сједници продужио је Наредбу о раду трговинских, угоститељских и других објеката и служби на територији града Градишка до 27. априла у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је епидемиолошка ситуација на подручју Градишке задовољавајућа.

„У градском карантину у Врбашкој борави 16 лица, у кућној изолацији је 218 лица док је 656 лица изашло из изолације“, навео је градоначелник.

Он је нагласио да је од до сада 11 позитивних особа на вирус корона у Градишци 9 лица ретестирано два пута и да се они налазе у кућној изолацији од 14 дана и да се очекује њихово изљечење.

„Два лица су још увијек у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци и очекујемо да ће и они ускоро бити ретестирани и да ће доћи у Градишку гдје ће још 14 дана боравити у изолацији“, изјавио је градоначелник.

Он је навео да у изолованом дијелу у градишкој Болници нема пацијената позитивних на вирус корона.

„Санитарно-здравствени инспектори су издали 724 рјешења за кућну изолацију, извршено је 1 670 контрола и није било кршења изолације“, навео је градоначелник.

Он је рекао да је у претходном периоду 135 лица прекршило наредбу полицијског часа, 75 лица до 65 година и 60 лица старијих од 65 година.

Градоначелник се захвалио грађанима и привредницима који су схватили озбиљност ситуације и нагласио да се једино самодисциплином, придржавањем мјера Градског и Републичког штаба за ванредне ситуације и поштовањем одлука и препорука ресорног министарства, Болнице и Дома здравља можемо изборити са пандемијом корона вируса.

Он је подсјетио да су контроли подложне и установе за смјештај старијих лица на подручју Градишке и да према сазнањима те установе проводе све прописане мјере.

Према ријечима градоначелника Дом здравља је увео тестирање здравствених радника и припадника Полицијске управе како ниједан сегмент субјеката који учествују у борби против вируса корона не би био угрожен.

Градоначелник је нагласио да су задовољни сарадњом са привредним субјектима и појединцима који су се одазвали на позив Градске управе и чије су донације врло значајне.

„Сви треба да помогнемо у набавци заштитиних средстава, набављамо респиратор за потребе градишке Болнице, набавили смо већ одређену опрему и желимо да та средства намјенски трошимо“, нагласио је градоначелник.

Списак донатора објављен је на интернет страници града Градишка.