ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА У ГРАДИШЦИ 3,8 МИЛИОНА ЕВРА

Post Date: 19/12/2019

ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА У ГРАДИШЦИ 3,8 МИЛИОНА ЕВРА

Министар финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вјекослав Беванда и амбасадор Швајцарске у БиХ Андреа Раубер Заксер потписали су данас у Сарајеву споразум о гранту вриједности 3,8 милиона евра за пројекат “Прикупљање и пречишћавање отпадних вода у Градишци”.

Након потписивања споразума Беванда је рекао да ће овом донацијом бити настављене активности на заштити околине у Градишци, чиме ће се унаприједити квалитет живота становништва ове регије.

Он је захвалио владама Швајцарске и Њемачке које су подржале овај пројекат, те Њемачкој развојној агенцији путем које ће он бити имплементиран.

Обраћајући се присутнима, Заксерова је рекла да је овај пројекат показатељ колико локалне заједнице у БиХ могу доста тога урадити када се ангажују политичари из тих средина.

“Желим нагласити да имамо добру сарадњу са Градишком, захваљујући њеном градоначелнику и одборницима у овој локалној заједници”, истакла је Заксерова, те додала да је овај грант, не само поклон швајцарских пореских обвезника Градишци, већ читавој планети Земљи, односно заштити њене климе.

Према њеним ријечима, уз ова грант средства долази и одговорност, односно средства треба да се искористе за заштиту ријека у БиХ.

Заксерова је позвала све грађане БиХ да учествују у креирању оваквих пројеката, како би се спријечило загађивање природе.