ОТВОРЕН “ЗИМСКИ ГРАД”: ГРАЂАНИ ГРАДИШКЕ ДОЧЕКАЛИ ТЕУ КОВАЧЕВИЋ И УЖИВАЛИ УЗ „АМАДЕУС БЕНД“

Post Date: 16/12/2019

ОТВОРЕН “ЗИМСКИ ГРАД”: ГРАЂАНИ ГРАДИШКЕ ДОЧЕКАЛИ ТЕУ КОВАЧЕВИЋ И УЖИВАЛИ УЗ „АМАДЕУС БЕНД“

На платоу Културног центра Градишка синоћ је уз концерт популарне групе „Амадеус бенд“ отворена манифестација „Градишка зима 2019/2020“.

Манифестацију су отворили градоначелник Градишке Зоран Аџић и млада градишка тенисерка Теа Ковачевић, која је 11. децембра освојила један од најпрестижнијих свјетских турнира за дјецу до 10 година „Мала Мо“ на Флориди, што је њен највећи успјех у каријери, али и један од највећих успјеха градишког спорта.

Обзиром да је Теа, дан прије, допутовала из Мајамија, Градска управа Градишка одлучила је да јој организује дочек у оквиру отварања „Зимског град“.

Градоначелник Аџић је рекао да ће у наредних мјесец дана грађани моћи да уживају у чаролији и „Зимском граду“ и бројним манифестацијама.

„Ова манифестација постаје бренд Градишке, а Градска управа ће увијек настојати да се уводе нови садржаји“, рекао је Аџић и захвалио спонзорима.

Градоначелик је нагласио да је ово вече постало и посебно по томе што је Градишка дочекала своју малу тениску шампионку, нагласивши да већина људи још није ни свјесна колики је она спортски резултат направила и да је можда и будућа број један у свјетском тенису.

„Хтјели смо да је дочекамо овдје на отвореном, пред бројним грађанима, а сутра ћемо јој приредити и пријем у Градској управи“, додао је Аџић.

Теа је захвалила свим грађанима Градишке на дочеку и нагласила да јој је циљ да буде најбоља свјетска тенисерка.

Она је истакла да је побједа на турниру „Мала Мо“ и за њу била изненађење, посебно јер је у пет мечева изгубила само четири гема.

Њен отац и тренер Марко Ковачевић рекао је да им много значи овај дочек и да је то подстрек да и даље Градишку престављају у најбољем свјетлу.

Он је нагласио да је Теа освојила најпрестижнији турнир за млађе јуниоре на свијету, остваривши убједљиве побједе против најбољих младих тенисерки из САД-а и других свјетских земаља, гдје се тенис тренира и игра на врхунском нивоу.

Ковачевић је истакао да се овим резултатом треба да дичи цијела Република Српска, а да ће се Теа и он трудити да сваке године у Градишку доносе овакве трофеје.

Он је захвалио градоначелнику Градишке и спонзорима који су им помогли да отпутују на турнир.

У амбијенту „Зимског града“, на вањској позорници и на платоу испред градишког Културног центра, до 14. јануара биће организовани бројни садржаји забавног, културног, спортског и хуманитарног карактера, а посјетиоци могу да уживају и у клизалишту.

Директор Туристичке организације Градишка Милош Вујинић навео је да ће дочек Дјечије нове године бити организован 29. децембра од 11 часова уз концерт Дјечијег хора „Врапчићи“ из Бањалуке и популарног аниматора „Фазонка“.

„Дочек Нове године 31. децембра уз наступ градишког рок бенд „Трипл шот“ и ди-џеја почеће у 20 часова и 30 минута. За дочек Православне нове године 13. јануара 2020. године у Градишци ће наступити група Галија, а концерт почиње у 22 часа“, додао је Вујинић.

Манифестацију „Градишка зима“ организију Градска управа и Туристичка организација Градишка, у сарадњу са другим установама и бројним спонзорима.

Генерални покровитељ манифестације је Град Градишка.