КАРАТИСТА СЛОБОДАН ПОПАДИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДИШКЕ У 2019. ГОДИНИ

Post Date: 18/12/2019

КАРАТИСТА СЛОБОДАН ПОПАДИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДИШКЕ У 2019. ГОДИНИ

У оквиру 27. избора најбољих спортиста Градишке синоћ је у Културном центру за најбољег спортисту у 2019. години проглашен каратиста Клуба борилачких вјештина „Нитен“ Слободан Попадић, а његов клуб за најбољу спортску екипу.

Попадић је карате репрезентативац БиХ, а ове године највећи успјех му је било освајање бронзане медаље на Балканском првенству, док је његов клуб „Нитен“ трећу годину заредом екипни карате првак Републике Српске и БиХ.

Он је рекао да му је велика част што му је додјељено ово признање, те да је већину резултата остварио  са својим ката тимом.

„У наредном периоду планирам да наставим тренирати карате а резултати ће доћи сами “, додао је Попадић.

Тренер карате клуба „Нитен“ Невена Кутић је рекла да клубу много значи награда за најбољу спортску екипу.

Она је истакла да је ова година била најуспјешнија у историји клуба који постоји од 1996. године и додала да их ове године очекује првенство Републике Српске за сениоре.

Другопласирани спортиста Градишке у 2019. години, по избору стручног жирија којим је предсједавао прослављени фудбалер и тренер Борче Средојевић, је фудбалер „Јединства“ из Жеравице Огњен Шкорић, а трећепласирани је фудбалер градишке „Козаре“ Немања Гавриж.

Наперспективнији спортисти су тенисерка Теа Ковачевић, побједница најпрестижнијег свјетског турнира за тенисере до 10 година „Мала Мо“, те Алекса Раца капитен пионирске екипе Фудбалског куба „Козара“ Градишка и стандардни члан пионирских репрезентација Републике Српске и БиХ.

Теа Ковачевић је рекла да јој ова награда пуно значи и још једном се захвалила градоначелнику на поклону и пријему.

Раца се захвалио што му је додјељено ово признање и истакао да му ова награда много значи те додао да овај резултат не би могао постићи без тренера и саиграча.

Најбољи спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом је фудбалер Лазар Алексић, који и поред високог оштећења слуха са успјехом наступа у пионирској екипи „Козаре“.

Најбољи спортски тренер је тренер Фудбалског клуба „Јединство“ из Жеравице Борис Савић, који је овај клуб водио до љета ове године и са њим освојио титулу шампиона Друге лиге група „Запад“ и био учесник полуфинала Купа Републике Српске, а предсједник овог клуба Мирко Петровић проглашен је за најбољег спортског радника у 2019. години.

Завршна свечаност додјеле признања у оквиру 27. избора најбољих спортиста Градишке одржана је у градишком Културном центру, уз присутво предстваника Градске управе на челу са градоначелником Зораном Аџићем, јавних установа и предузећа и бројних спортиста и спортских радника.