ИЗВЕДЕНА МОНОДРАМА „ОЈ ЖИВОТЕ“ У РЕЖИЈИ И АДАПТАЦИЈИ ЖЕЉКА ДИМИЋА

Post Date: 26/12/2019

ИЗВЕДЕНА МОНОДРАМА „ОЈ ЖИВОТЕ“ У РЕЖИЈИ И АДАПТАЦИЈИ ЖЕЉКА ДИМИЋА

У оквиру манифестације „Градишка зима“ синоћ је у Културном центру Градишка изведена монодрама “Ој, животе” коју је адаптирао, режирао и у којој игра амерички глумац српског поријекла Жељко Џек Димић.

Монодрама „Ој, животе!“ настала је према тексту Јосипа Пејаковића и на комичан начин говори о човјеку који добровољно одлази на одслужење затворске казне у Фочу умјесто свог млађег брата починиоца убиства с предумишљајем.

Димић је рекао да је привилегија и част играти овај комад Јосипа Пејаковића али и велика одговорност јер је тај комад успјешно одигран преко три хиљаде пута у изведби Пејаковића.

„Ја сам одрастао са овим комадом, још од основне школе, кад сам први пут гледао Јосипа Пејаковића уживо у свом родном граду, заљубио сам се  у ову монодраму“, истакао је Димић.

Он је додао да је публика добро прихватила ову монодраму и да му је посебно задовљство кад је изводи на матерњем језику пред својом публиком.

Представа је до сада играна у Лос Анђелесу, Чикагу, Њујорку, Београду, те Козарској Дубици, родном мјесту Џека Димича, односно Жељка Димића.