ГРАДОНАЧЕЛНИК ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ТЕУ КОВАЧЕВИЋ

Post Date: 16/12/2019

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ТЕУ КОВАЧЕВИЋ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас пријем за младу тенисерку Теу Ковачевић, која је освојила престижни турнир за дјецу узраста до 10 година „Мала Мо“ на Флориди и овом приликом уручио јој пригодан поклон.

Градоначелник Аџић је истакао да је обавеза града и локалне управе да подржи Теу, али и друге младе таленте, да се они не изгубе у даљем развоју, него да се правилно усмјере и досегну највеће спортске успјехе.

“Град ће подржати развојни пут Тее јер је то улагање, не само у њен спортски развој, него улагање у промоцију Градишке и Републике Српске”, рекао је Аџић и додао да се не смије дозволити да такав таленат не достигне висине које можемо само слутити.

Теа Ковачевић је истакла да је побједа на турниру „Мала Мо“ и за њу била изненађење, посебно јер је у пет мечева изгубила само четири гема и додала да јој је ово мотивација за наредне успјехе.

Млада тенисерка каже да тренира два пута дневно током цијеле седмице и да нема много времена за дружење са вршњацима, али да је тенис њена игра и живот.

Њен отац и тренер Марко Ковачевић рекао је да су са поносом представљали свој град и истакао да се овим резултатом треба да дичи цијела Републиика Српска, а да ће се Теа и он трудити да сваке године у Градишку доносе овакве трофеје.

“Постојао је страх да ли сам у тренажном циклусу учинио све да Теа оствари најбоље резултате, али смо уз заједнички труд то успјели”, рекао је Ковачевић.

Он је додао да ће до тринаесте године бити њен тренер, а након тога бригу о њеној каријери ће преузети свјетски тениски стручњаци.

Наредни турнир имаће сљедећег викенда у Загребу.