ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ЦРКВИ И ВЈЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Post Date: 27/12/2019

ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ЦРКВИ И ВЈЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Представници цркви и вјерске заједнице код градоначелника

Градишка је једна од најбољих средина међувјерске сарадње, толеранције и узајамног поштовања свих конфесија у Градишци, рекао је градоначелник Градишке Зоран Аџић на традиционалном пријему за представнике цркви и вјерске заједнице са подручја града Градишка.
Градоначелник је навео да Градска управа има изузетно добру комуникацију и односе са свима и да током године разговарају о потребама цркви и вјерске заједнице и могућностима Градске управе.
Различитости чине нашу снагу да градимо и изграђујемо Градишку према потребама грађана и вјерника“, нагласио је Аџић.
Жупник Томислав Топић захвалио је градоначелнику на пријему и истакао да је сарадња Градске управе и католичке цркве веома добра.
Ове године смо имали помоћ у санирању пута према једном католичком гробљу које је било запуштено и које смо након 40 година очистили и одржали мису“, рекао је Топић и додао да  ће идуће године у Долини обиљежити 100 година од оснивања жупе.
Архијерејски намјесник градишки протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић рекао је да су имали уобичајени сусрет код градоначелника на крају календарске године како и приличи празничној атмосфери.
Ми сви овдје представници цркви и вјерске заједнице који смо на важним дужностима настојимо да будемо одговорни и да оно што радимо унаприједимо, да иза себе оставимо одређене резултате и за град Градишку и будуће генерације које долазе“, рекао је Слијепчевић.
Главни имам Меџлиса исламске заједнице у Градишци Зејнил Латифовић рекао је да је задовољан свиме што је до сада урађено и сарадњом исламске заједница са градоначелником и Градском управом.
Ово је континуитет гдје из године у годину покушавамо да олакшамо задатке који се стављају пред нас, урадило се пуно и планира се још пуно урадити“, навео је Латифовић.