ДОДЈЕЉЕНИ НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ

Post Date: 27/12/2019

ДОДЈЕЉЕНИ НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ

Под покровитељством градоначелника Градишке ЈУ Центар за социјални рад Градишка организовао је данас у Културном центру традиционалну додјелу новогодишњих пакетића за 384 дјеце из социјално угрожених породица, удружења лица са инвалидитетом, вишечланих породица и за дјецу из ромских удужења.
Градоначелник Зоран Аџић рекао је да су дјеци штићеницима Центра за социјални рад и члановима различитих удружења припремили пригодан програм са жељом да с њима подјеле радост новогодишњих и божићних празника.
Градска управа издваја око 12 одсто буџета за потребе социјалног збрињавања као и додатна средства за предшколске и школске установе јер сматрамо да је улагање у нашу дјецу приоритет за развој и очување Градишке и Републике Српске“, нагласио је градоначелник Аџић.
Градоначелник је подсјетио да Градска управа у складу са могућностима настоји да повећа издвајања свим регистрованим удружењима од јавног интереса и удружењима која окупљају одређени број родитеља и дјеце са посебним потребама.

Директор Центра за социјални рад Градишка Раде Цумбо рекао је да у Дневном центру Центра за социјални рад, који је ове године почео да ради, донатори свакодневно доносе празничне поклоне.
Цумбо је навео да се сваке године буџет Центра за социјални рад повећава и да тренутно износи 3 756 500 КМ што је за 375 000 КМ више него прошле године.
Од тог износа 704 000 КМ се издвајају за рад Центра и Дневног центра, а остало иде у Програм социјалне заштите за помоћ корисницима кроз разне видове услуга“, навео је Цумбо.
Он је подсјетио да је измјенама и допунама Закона о социјалној заштити проширен обим права и да је инвалиднина постала лично право коју у 100 одстотном износу финансира Влада Републике Српске и ресорно министарство.
Према његовим ријечима измјенама и допунама Закона о дјечијој заштити укинута је обавеза да мајка мора бити на евиденцији Бироа шест мјесеци прије порода да би остварила мајчински додатак од 405 КМ.
Он је нагласио да ће и у наредној години настојати да покушају оснажити и задржати на окупу породице које имају функционалних проблема.
Прије додјеле пакетића глумци Градског позоришта Градишка извели су дјечију представу “Куда иду  старе године”.