ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА У БРЕСТОВЧИНИ

Post Date: 28/10/2019

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА У БРЕСТОВЧИНИ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић потписао је  данас уговор са директором фирме „Марковић Инвест-РМ“ д.о.о Лакташи Радом Марковићем о извођењу радова на изградњи дјечијег вртића у мјесној заједници Брестовчина.

Градоначелник је рекао да је послије проведене тендерске процедуре потписан уговор о изградњи новог вртића на простору града Градишка који представља капиталну инвестицију за најмлађе те додао да Градска управа из буџета издваја 4,5 % средстава за рад прешколске установе „Лепа Радић“.

„Имамо велику потребу  да се направи нови вртић јер су дуге листе чекања како у јаслицама тако и дјеце у предшколском узрасту за мјесто у вртићу“, истакао је Аџић.

Он је додао да укупна вриједност ове инвестиције износи 1.800.000 КМ те се захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и Влади Републике Србије и предсједнику Србије Александру Вучићу који су обезбједили средства у износу од 500.000 евра, а преосталих 800.000 КМ издвојено је из буџета Града Градишка.

„Очекујемо да ће радови на вртићу бити завршени прије предвиђеног рока и да ће 1.800 метара квадратних  површине овог вртића обезбједити додатних 150 мјеста за наше најмлађе“, закључио је Аџић.

Он је навео да ће поред смјештајних капацитета за дјецу просторије за употребу добити и мјесна заједница Брестовчина.

Директор фирме „Марковић Инвест-РМ“ д.о.о Лакташи Раде Марковић рекао  је да је предвиђено  да радови на изградњи вртића у Брестовчини буду готови у року од годину дана, те да његова фирма има потребне капацитете за овај пројекат.