ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ МОСТА НА САВИ ДОСАЊАН САН ГРАЂАНА ГРАДИШКЕ

Post Date: 11/10/2019

ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ МОСТА НА САВИ ДОСАЊАН САН ГРАЂАНА ГРАДИШКЕ

Поводом почетка изградње новог моста на ријеци Сави градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да овај догађај за грађане Градишке представља досањан сан, јер након његове изградње у Градишци више неће бити саобраћајних гужви због колона возила на граничном прелазу, а створиће се и нова шанса за привредни развој и отварање нове пословне зоне.
Градоначелник је рекао да колоне возила које чекају на садашњем граничном прелазу у Градишци често дијеле град на два дјела и узрокују гужве у саобраћају.

„Вјерујем да ће након изградње новог моста на Сави сви путници који пролазе кроз Градишку памтити је ако лијеп и уређен град, а не по гужвама, огромним колонама и мукотрпном чекању на прелазак границе“, рекао је Аџић.

Он је нагласио да нови мост за Градишку, како град на граници са Европском унијом и град на улазу у Републику Српску и БиХ, отвара и нове могућности за развој привреде и туризма.

„Треба да пратимо тренд изношења технологија из земаља чланица Европске уније на подручја уз саму границу са Унијом. Градишка ту има велику шансу а једна од потенцијалних привредних зона, можда и слободних економских зона, је пословна зона Лиман која се налази непосредно уз будући мост и царински терминал“, навео је Аџић.
Он је додао да је Градска управа одрадила све што је у њеној надлажности да се у будућности отвори простор од 400 хектара земљишта нове пословне зоне Лиман, која може да буде значајна за развој Градишке, али и Републике Српске и БиХ.

Извор: СРНА