ОДРЖАН ШЕСТИ ТРАНСНАЦИОНАЛНИ САСТАНАК ПРОЈЕКТА „SMILE“

Post Date: 14/10/2019

ОДРЖАН ШЕСТИ ТРАНСНАЦИОНАЛНИ САСТАНАК ПРОЈЕКТА „SMILE“

У периоду од 8. до 10. октобра 2019. године, у Херсонисосу, Грчка, одржан је Шести транснационални састанак пројекта „Побољшање мобилности у пренасељеним урбаним подручјима Адрион регије – SMILE“. Град Градишку на састанку је представљао Славиша Јелисић, члан тима техничке подршке ЛИР Еволуције.

У току првог дана одржан је семинар на тему урбане мобилности. У току семинара, експерти из ове области су упознали  партнере на пројекту SMILE о општим индикаторима праћења и процјене Планова одрживе урбане мобилности у Грчкој и примјени планова одрживе мобилности и мјерама које се примјењују у туристичким дестинацијама у Грчкој.

Након семинара одржан је редовни састанак партнера на пројекту SMILE. Силвио Ноцера, представник Универзитета у Венецији који је партнер на пројекту а уједно и  вођа WP  Т1 – Израда сценарија мобилности и елаборација транснационалног акционог плана, представио је резултате овог радног пакета. Партнери на пројекту су претходно радили на изради локалних мобилних сценарија који су у транснационалном извјештају приказани  и  упоређени.

У склопу WP Т2 – Елаборација транснационалног нацрта Плана одрживе урбане мобилности  за градска и међуградска подручја АДРИОН регије, су такође представљени резултати рада. Славиша Јелисић, испред ЛИР Еволуције која је техничка подршка Граду Градишка, и Ведрана Јеркић, испред Агенције ПРЕДА-ПД, су представили правни и стратешки оквир одрживе мобилности у Босни и Херцеговини, како је претходно планирану према плану активности за овај радни пакет.

Поред наведених радних пакета, представљене су реализоване и планиране активности за остале радне пакете, WP М, WP Т3 и WP C. У току другог дана, поред редовног састанка партнера, одржан је и састанак Управног одбора партнера на пројекту гдје се разговарало о плану рада за наредни период с обзиром на званично продужење пројекта на трајање до 30.04.2020.