„СА ПАТРИЈОМ НА ВРХ ГРАДА – ПРОЈСА 871 МЕТАР“

Post Date: 16/09/2019

„СА ПАТРИЈОМ НА ВРХ ГРАДА – ПРОЈСА 871 МЕТАР“

Планинарско спортско друштво „Патрија“ Градишка организовало je 15.септембра, планинарску акцију „Са Патријом на врх града – Пројса 871 метар“, у оквиру манифестације „Градишка јесен 2019“.

Предсједница „Патрије“ Стоја Никшић рекла је да је за све учеснике у овој планинарској акцији био обезбјеђен бесплатан превоз и ручак. У овом планинарењу је учествовало 200 планинара.

„Планинарски поход  дуг 11 километара према врху „Пројса“ на планини Козари почео је од полазне тачке у близини спомен-чесме „Тринаест Скојевки“ у Горњим Подградцима. Акцији су се придружили гости из планинарских друштава из Бањалуке, Приједора и Теслића“, рекла је Стоја Никшић.

Она је додала да је стаза обиљежена и  прилагођена свим узрастима.

У акцији је учествовало и 20 чланова кошаркашког клуба „Лидер“ из Градишке.

Тренер кошаркашког клуба  „Лидер“ Огњенка Јовичић рекла је да је ово други пут да учествују у акцији коју организује „Патрија“ и да су се овај пут одазвали и неки од родитеља.

„Прошли пут су издржали дужу и њима напорнију стазу у Мичијама јер је било много топлије вријеме и нису ишли кроз шуму као сада. Дјеца воле изазове и  неизвјесност и зато се радо одазову у овакве акције“, рекла је Јовичићева.

Члан планинарско спортског друштва „Патрија“ Оливера Ћосић рекла је да осим што је лијепо и угодно планинарити, јако здраво проводити што више времена у природи.

„Патрија“ тренутно броји око 130 чланова, од којих најмлађи Немања Степановић има 3,5 године, а најстарији Перо Панић 84 године.