МЗ МАШИЋИ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ

Post Date: 25/09/2019

МЗ МАШИЋИ: ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић  данас је у Мјесној заједници Машићи пустио у употребу новоасфалтиране дионице пута, дужине 1.200 метара и вриједности око 100.000 КМ.

Градоначелник је рекао да Градска управа улаже значајна средства у изградњу путне инфраструктуре, како би се побољшали услови живота за становништво и како би млади остајали на својим породичним сеоским имањима, наводећи да је за двије године за путне комуникације на подручју Градишке издвојено укупно 3.5 милиона марака и изграђено 50 километара нових путева.

„Градска скупштина, по први пут, усвојила је Стратегију развоја локалних путева и улица на подручју града Градишке за период 2019. – 2029. година, која је израђена у комуникацији са грађанима из мјесних заједница, а из те стратегије радиће се оперативни планови за будућа улагања у путеве“, истакао је градоначелник Аџић.

Он је навео да ће ове године у изградњу путева у мјесним заједницама на подручју Градишке бити издвојено око 800.000 КМ, а да су на неким од тих путева радови већ у току.

Градоначелник је информисао да су поред досадашње реконструкције неколико градских улица, у току радови на реконструкцији Улице Петра Пеције, гдје се уз прошлогодишње изграђену пјешачку стазу, ради још једна пјешачка стаза, бициклистичка стаза, колов озна конструкција, укључујући и изградњу оборинске канализације.

Аџић је подсјетио да су у овој години изграђени тротоари у Новој Тополи у дужини од три километра и Горњим Подградцима у дужини од једног километра, да је урађена пројектна документација за изградњу осам кружних токова , улица и пјешачко-бициклистичких стаза на градском подручју, те да се воде интензивни преговори за завршетак започете „обилазнице“ и приступних саобраћајница аутопуту.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Машићи Драган Нинић рекао је да новоотворени пут има велики значај за мјештане засеока Боснићи и мјесне заједнице Машићи.

Он се захвалио градоначелнику Аџићу, нагласивши да су дуго чекали да се овај пут изгради, те да је на подручју Машића у току протеклих пет година изграђено 7 километара асфалтног пута, реконструисана школа и спомен комплекс погинулиим борацима.

Мјештанин Зоран Боснић рекао је да овај пут има велики значај за њих који се баве пољопривредом, а посебно за дјецу која су до сада у школу ишла макадамским путем.